Răzvan are nevoie de un tratament în UCRAINA, unde o sesiune de terapie costă 3.500 euro.
Dacă doriţi să-l ajutaţi, puteţi dona orice sumă în unul din conturile deschise la BCR Timişoara:

Ron: RO81RNCB0314008394760001
Euro:RO54RNCB0314008394760002
Cod SWIFT RNCB ROBU
(pentru donaţii din străinătate)
Titular Machedon Ana (mama)

Suma de care avem nevoie este de minim 3.500 EURO, care acoperă o sesiune de terapie şi transportul din Timişoara în Ucraina.

TOTAL DONAŢII

Suma pentru o nouă sesiune de tratament- 3200 EURO
Sunt în cont - 580 de EURO
S-au folosit - 2900 de euro din 3200 primiţi (facturi)

joi, 10 februarie 2011

Răzvan a plecat la Oradea

      UPDATE 25 februarie 
Veştile sunt de bine, recuperarea decurge firesc respectându-se programul de acum o săptămână jumătate. Şi, îmbucurător, este prima dată de când merg la astfel de recuperări şi Răzvan nu s-a răcit deloc. Este mare lucru pentru că, pe lângă diagnosticul de la naştere, Răzvan are şi un sistem imunitar slăbit. Fiind totuşi iarnă şi zăpadă destulă şi la Oradea, Ana evită şedinţele în bazin. Sâmbătă au avut program administrativ, mămicile au făcut curăţenie în camere, au spălat haine şi au ieşit la plimbare. Duminică a fost zi de odihnă pentru a fi în formă pentru încă o săptămână. Abia aşteaptă să revină acasă. Vă mulţumeşte pentru toate încurajările şi gândurile bune transmise, se bucură că le sunteţi alături.

17.02.2011

     Sâmbătă (12 februarie) pe la prânz Răzvan a ajuns la Oradea la clinica 1 Mai, pentru a face tratament de recuperare intensiv. În boala pe care el o duce şi pe care părinţii lui o duc deopotrivă este nevoie de un efort susţinut pentru a nu întrerupe aceste tratamente. Ele se fac cinci zile pe săptămână în Timişoara şi zilnic acasă în 2-3 şedinţe de 30 de minute. Doar prin continuitate se pot activa şi stimula grupele de muşchi şi centrii nervoşi care la noi, oamenii sănătoşi, funcţioneză de la naştere, firesc. Pentru Răzvan firescul este să fie întors de mama lui pe burtică şi apoi să se străduiască să se ridice într-un cot. Sprijinul pe ambele coate este considerat deja o victorie.
        Spitalul clinic de recuperare pentru copii cu probleme neuromotorii de la băile 1 Mai-Oradea asigură un cadru specializat pentru diferite exerciţii şi proceduri benefice corpului lui Răzvan. Se fac mai multe tipuri de stimulări: şedinţe de masaj medical, câte 30 de minute zilnic, terapia Vojta - pe care Răzvan o urmează cu succes şi în Timişoara, recuperare medicală în bazin cu un profesor, aceasta din urmă se face  mai rar pentru că Răzvan răceşte din cauza sistemului imunitar scăzut, etc. Perioada petrecută la centru este una şi de socializare deoarece se întâlnesc mămici cu micuţi din toată ţara cu aceleaşi afecţiuni sau asemănătoare. Acolo se schimbă informaţii utile: ce rezultate dă anumită terapie, de unde poţi primi ajutor, ce clinică este recomandată pentru boala lui Răzvan ş.a. Grupurile de suport funcţionează în acest fel, problemele fiecărei mămici nemaifiind izolate. 
         Sunt acceptaţi toţi copii în funcţie de locurile disponibile. Este obligatoriu ca analizele să fie făcute la zi şi cei prezenţi să nu sufere de boli contagioase în timpul şederii. Imediat după cazare se obţine o fişă cu activităţile de recuperare. Aceasta se va completa de către medicul instituţiei cu acţivităţile recomandate în funcţie de dosarul medical la zi. Începând de astăzi dimineaţă (luni, 14 februarie 2011) Ana merge la cabinetele medicilor specialişti pentru a-l programa pe Răzvan la proceduri. Timp de trei săptămâni se va respecta acelaşi program.
         Perioada de tratament s-a făcut la recomandarea doctorului neurolog din Timişoara. Ana şi Răzvan au fost  prima dată la 1 an şi 4 luni într-un astfel de centru, iar apoi la 2 ani. La centrul de la 1 Mai-Oradea Răzvan este a treia oară. Până acum ei au fost de cinci ori la centrele din ţară, din Zalău, Oradea şi Sibiu. Răzvan este mai relaxat de când urmează constant aceste tipuri de recuperare în ţară şi care sunt susţinute de exerciţiile din Timişoara.
         Îi aşteptăm cu veşti, iar dacă aveţi mesaje pentru ei puteţi să le transmiteţi la comentarii sau direct pe mail la
machedon_ana@yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu